Culinair

Restaurants
De streek de Dordogne heeft de bijnaam ‘Royaume de la gueule’ ofwel  ‘koninkrijk van de mond’. Ook in de Lot en de Corrèze weet men wat lekker eten is. Wij kunnen u adviseren over de vele restaurantjes in de buurt met of zonder Michelinster. Voor ieder wat wils.

Luxe dineren bij Chateau La Treyne www.chateaudelatreyne.com

Wijnroutes
In de wat verdere omgeving (60 tot 90 km) kunt u de wijngaarden van Cahors (Lot), Bergerac (Dordogne) en de Corrèze verkennen.  Zo staat het wijngebied rondom Cahors bekend om zijn ‘vin noir’; zware dieprode wijnen. Bij de wijn-châteaux van Bergerac kunt u onder andere de zoete dessertwijnen van Monbazillac vinden. De speciale en minder bekende wijn uit de Corrèze streek is de zogenaamde ‘vin paillé’, in andere streken van Frankrijk beter bekend als ‘vin de paille’. De druiven worden op stro gedroogd, vandaar de naam strowijn. Uiteraard schenken wij op La Panacée wijnen uit de regio.

Een brandewijn stokerij bezoeken
Brandewijn is in de Lot heel bekend. Die van de familie Roque uit Souillac is misschien wel het meest beroemd. U kunt de kelders bezichtigen en de winkel bezoeken.
www.lavieilleprune.com

Notenroute
Er is een speciale notenroute van Salignac naar Beynac, waar u de walnoot in al zijn aspecten kunt bewonderen. De notenroute maakt één ding duidelijk. Niets van de vrucht gaat verloren. In het voorjaar worden de bladeren gebruikt om een extract te maken voor de notenwijn, groene noten verdwijnen in de notenjam, of in de azijn, de groene schil in de ‘eau-de-vie en de noten zelf….in alles. Er bevinden zich meerdere notenmolens in de buurt waar u het proces van het maken van notenolie kunt bekijken.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress