Les plus beaux villages de France

Les plus beaux villages de France
Frankrijk kent een lijst van de mooiste dorpen van Frankrijk, de zogenaamde “Les plus beaux Villages de France”. In de omgeving van La Panacée zijn er maar liefst 22 van deze dorpjes  te bewonderen. Hieronder volgt een greep uit deze dorpjes.
www.les-plus-beaux-villages-de-france.org

Collonges La Rouge
Dit prachtige dorpje bestaat uitsluitend uit karakteristieke karmijnrode zandstenen huizen. Via kronkelende smalle straatjes komt u langs diverse restaurantjes, terrasjes en winkeltjes die regionale producten verkopen.
www.collonges-la-rouge.fr

Turenne
Turenne ligt in een cirkel op een rots en was het laatste onafhankelijke feodale leengoed in Frankrijk. U kunt de overblijfselen van het Château de Turenne, de 13e eeuwse klokken en de 11e eeuwse Toren van César bewonderen en genieten van een prachtig uitzicht.
www.turenne.fr

Domme
Gelegen op een rotsplateau hoog boven de Dordogne ligt het vestingstadje Domme. Vanaf de vestingmuren heeft u een adembenemende uitzicht. Via de 17e eeuwse markthal kunt u de grotten van Domme bezoeken. Ook zijn er vele gezellige terrasjes en souvenirwinkeltjes.
www.domme.fr

Beynac-et-Cazenac
De machtige burcht geldt als één van de belangrijkste bezienswaardigheden van de Dordogne. Smalle stijgende middeleeuwse straatjes voeren naar het fort. Beneden in het dorpje is ook de opstapplaats voor een tochtje over de Dordogne met een Gabare.
www.beynac-en-perigord.com
www.beynac-et-cazenac.fr/

Saint-Cirq-Lapopie
Dit kunstenaarsdorpje ligt op een hoogte van ruim 80 meter boven de rivier de Lot tegen de rotswand geklemd. De boven elkaar gerangschikte huizen en smalle straatjes herbergen tal van kleine galerietjes. Een aanrader voor de kunstliefhebber.
www.saint-cirqlapopie.com

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress