Steden

Souillac
Dit is het meest nabijgelegen stadje bij La Panacée. Zowel de beroemde abdij als de stokerij van de bekende brandewijn La Vieille Prune zijn een bezoekje waard. Iedere vrijdagmorgen is hier een gezellige markt, waar tal van streekproducten worden aangeboden. Half juli barst het jaarlijkse jazz-festival los, waarbij overal op straat bandjes optreden.

Sarlat
Dit zeer pittoreske middeleeuwse stadje met prachtige gevels is de meest bezochte stad van de Dordogne. De oude stadskern is een voetgangersgebied met vele winkeltjes en restaurantjes. Een aanrader is een bezoek op een zomeravond. Diverse straatartiesten vertonen hun kunsten op de sfeervol door gaslantaarns verlichte binnenplaatsjes.

Rocamadour
Dit bedevaartsoord is tegen een steile rotswand opgebouwd. Via een grote pelgrimstrap met 216 treden (u kunt ook gebruik maken van de lift) kunt u het heiligdom bereiken; kapellen met fresco’s en een kerk. De gotische Chapelle Notre Dame is het mooiste heiligdom en daar treft u de beroemde Vierge Noir, een klein notenhouten beeld, waarvan genezende krachten worden toegedicht. In het uit 1172 stammende boek “Livre des miracles de Notre-Dame” staan de 90 genezingen die voor het beeld van deze Zwarte Madonna hebben plaatsgevonden.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress