Watersport

Watersport
Uiteraard kunt u bij mooi weer genieten van ons zwembad. Langs het zwembad staan ligstoelen en parasols. In de omgeving van La Panacée zijn ook nog andere waterpartijen waar u voor de afwisseling een (sportief) dagje kunt doorbrengen.

Rivieren: Dordogne & Lot
De Dordogne en de Lot zijn snelstromende rivieren. Het is dus niet mogelijk om overal te zwemmen. Onder andere bij Domme en Vitrac zijn kleine zwemstrandjes, waar u wel op een veilige manier de rivier de Dordogne in kunt gaan. Beide rivieren zijn uiterst geschikt om een mooie kanotocht over te maken. Wij kunnen u tips geven over opstapplaatsen en trajecten.  Bent u op zoek naar een minder actief vaartochtje, dan raden wij u aan om op te stappen op een gabare voor een mooie rondvaart over de Dordogne.
www.copeyre.com

Lac du Causse
Ten westen van Brive ligt het meer Lac du Causse. Dit recreatiemeer van 100 hectare ligt ingeklemd tussen de groene heuvels. U kunt er zwemmen, zeilen, surfen, waterfietsen, kanoën, en waterskiën. Ook kunt u heerlijk zonnebaden op één van de vele strandjes. Met kleine kinderen is het hier ideaal vertoeven. Bij sommige strandjes zijn namelijk speeltoestellen en het meer wordt vanaf het strand heel geleidelijk aan steeds een stukje dieper. Vergeet u niet een goed gevulde picknickmand bij ons te bestellen? Aan de rand van het meer zijn in de schaduw van de bomen perfecte picknickplekken.

Lac de Grolejac
In de buurt van Sarlat ligt het meertje Lac de Grolejac. U kunt er zwemmen, kanovaren en waterfietsen. Voor een bescheiden vergoeding heeft u toegang tot het afgebakende strand met strandwacht. Ook hier zijn enkele picknicktafels.

Quercyland
In Souillac ligt Quercyland, een waar zwemparadijs voor kinderen met vele glijbanen en andere attracties.

Cascades de Murel
Vlakbij Gramat kunt u door de bossen naar de prachtige watervallen Cascades de Murel klauteren.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress