Natuur

De natuurliefhebber kan bij ons in de omgeving uitstekend uit de voeten. Niet alleen zijner prachtige rivieren en meren . Ook grotten, watervallen, tuinen en prehistorische rotswoningen zijn in deze regio te vinden. Een selectie:

Grotten

Gouffre de Padirac
Een boottochtje van 500 meter op 103 meter onder de grond. Dan met een gids te voet verder om de grote grotten te bewonderen, waaronder de zaal van de grote Dôme (94 meter hoog). Liften verschaffen toegang tot deze unieke bezienswaardigheid. Echt een absolute aanrader!
www.gouffre-de-padirac.com

Lascaux II
Deze replicatie van Lascaux I (de originele grotten van Lascaux I zijn niet meer voor bezoekers toegankelijk) is absoluut een bezoekje waard. Prachtige prehistorische rotstekeningen van onder andere paarden, stieren en rendieren. Toegangskaartjes kunt u in het hoogseizoen uitsluitend bij het “office du tourisme” in het nabijgelegen plaatsje Montignac kopen.

Grottes de Lacave

“De synthese van de grotten van Frankrijk” N.Casteret. Hoogtepunt is de zaal van 2000 m2. Door de grotten rijdt een elektrisch treintje.
www.grottes-de-lacave.com

Naast de beroemde grotten kunt u vlakbij het schitterende dal van de Ouysse verkennen met de onstuimige beek, de rotswand en het wilde groene struikgewas. U kunt van het kasteel Belcastel, gelegen boven de rotswand, naar het volgende kasteel, La Treyne genaamd, wandelen. U kunt daar de prachtige tuinen bewonderen en u kunt er bovendien heerlijk dineren.

Watervallen

Cascades de Murel
Echt een aanrader voor een natuurliefhebber, die ook van wandelen houdt. Op een klein uurtje rijden vanaf La Panacée, kunt u in de Corrèze streek de watervallen “Cascades de Murel” bewonderen. U kunt met de auto tot vlakbij de kleine waterval komen. Vanaf daar kunt u een paar honderd meter naar boven klimmen via een hobbelig voetpad en dan komt u bij een waterval van 15 meter (zie foto). Tevens kunt u een beklimming maken naar de grootste waterval van ruim 25 meter.  Dit is een prachtige wandeling van ruim 1 uur door de bossen. Wij raden u aan om goede stevige schoenen te dragen. Deze beklimming is niet aan te raden met kleine kinderen of voor mensen die niet goed ter been zijn.

Tuinen

Jardins du Manoir d’Eyrignac
De tuinen zijn rondom het 17e eeuwse herenhuis aangelegd in de 18e eeuw. Het is een typisch Franse tuin met wat Italiaanse invloeden. Lijnrecht geplante lanen met veel bloemperken.

Jardins du château de la Treyne – Lacave
Rondom het kasteel liggen traditionele Franse tuinen. Daarnaast is er een park en een bos met veel wandelpaden. Leuk om een bezoek te combineren met een bezoek aan “grottes de Lacave”.

Rotswoningen

Roque St-Christophe:
Een lange en hoge kalkstenen rotswand, waar rotswoningen in zijn uitgehakt. Deze wandwerd bewoond over een lengte van bijna een kilometer. U kunt deze rotswoningen bezichtigen. Leuk om te bezoeken in combinatie met de grotten van Lascaux II. Overigens werden nergens in de wereld zoveel prehistorische vondsten gedaan als in het nabijgelegen plaatsje Les Eyzies, alom bekend als de ‘hoofdstad van de prehistorische mens’.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress